perjantai 8. tammikuuta 2016

Joulu

Joulu... Mitähän siitä sanoisi? 
Ihanaa, mutta hirmuisen kiireistä aikaa kauppiaille.
Nyt kun joulukuu on taakse jäänyttä elämää, voi taas rauhoittua ja analysoida myyntejä, tuotevalikoimaa, varastoarvoja, mikä riitti, mitä oli liian vähän, mitä otetaan ensi vuonna, jne. Ensi joululle voisin järkevänä yrittäjänä myös analysoida hieman ajankäyttöä, mutta se onkin vähän kaksipiippuinen juttu. Joulu vaan on hyvä sesonki kaupallisessa mielessä. Joku päässä aina sanoo, että "se on taottava, kun rauta on kuumaa" ynnä muita latteuksia. Niin kävi tänäkin jouluna. Tämä yrittäjä piti yhden vapaa päivän ja se oli itsenäisyyspäivä. Muun ajan täyttivät oma myymälä, myyntitapahtumat, popup-myymälä, HeiLahti kaupunkikartta, oman malliston teettäminen, varaston täyttäminen ja mitähän kaikkea sitä tulikaan tehtyä. Aika haipakkaa ja lentäväksi sloganiksi yrittäjäystävien keskuudessa tulikin "Olisi jo aatto". Mutta tämä kaikki väsymys ja ajan riittämättömyys tapahtui pääsääntöisesti hymyssä suin ja onnellisesti.

Nyt ei pidä käsittää väärin, ettenkö nauttisi työstäni. Minähän rakastan sitä, eikä itse työ ole koskaan vastenmielistä (tai no joo... esimerkiksi inventaario ei oo oikein mun juttu)! Joskus vaan käy niin, että kaikki ihanat ja makeet jutut sattuu tapahtumaan samaan aikaan - jouluna.

Superhyper kiitokset joulusta kuuluu ehdottomasti asiakkaille. Mitäänhän ei tapahtuisi, jos te ette tulisi meillä käymään. Nöyrin kiitos! Pienelläkin panostuksella saadaan kivijalkamyymälät pysymään pystyssä, kaupunkikuva elävänä ja myös säilytettyä tuotteiden valmistusta kotimaassa. Tänä jouluna erityiskiitosta nauttivat myös hyvät ystäväni ja työtoverini Höö:ltä. Riikan ja Sariannan kanssa kierreltiin tapahtumissa, rakennettiin popuppia, juotiin viiniä ja parannettiin vähintäänkin kotimainen tekstiiliteollisuus, jos ei koko maailmaa :) 

Tulen tänäkin vuonna rakastamaan joulua ja sen viettämistä kauppiaana. Minkäs sitä raidallinen kissa raidoilleen, vai miten se menee.

Puoti, Rautsikka

Popup, Vesijärvenkatu 20

Marakattimarssin jouluklassikko, velouritonttulakki


Tampereen designtori

HeiLahti kaupunkikartta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti