keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Merta edemmäs kalaan?

Marakattimarssi on kotimainen vaatevalmistaja ja kotimaisten merkkien jälleenmyyjä. Valitsemalla kotimaisia tuotteita kauppaani haluan osaltani pitää työpaikat Suomessa, tarjota pienille valmistajille mahdollisuuksia ja myöskin taata meille suomalaisille tutun laadun ja eettiseen käsitykseemme sopivan valmistusketjun. Haluan että täällä pohjolassa harjoitetaan jatkossakin tekstiiliteollisuutta.

Koska myymäläni valikoima perustuu juuri näihin kotimaisiin merkkeihin, huomaan aika ajoin ajavani itseni melkoisen ahtaalle nurkkaan. Kotimaisia lastenmerkkejä löytyy ihan kivasti, mutta jotain tuntuu valikoimasta aina puuttuvan. Vaikka tilaisin kaikki meille sopivat Suomi-merkit (ja ne vasta ihania ovatkin) niin jään silti aina haahuilemaan netin ihmeelliseen maailmaan ja ihastelemaan "kaikkea kivaa".

Tästä syystä ajattelin nyt tehdä poikkeuksen. 

Tilasin pienen, mutta suloisen erän vaatteita virolaiselta Tjorven Kidsiltä. Tjorvenia luotsaa ihastuttava Ruth. Äiti ja visionääri joka halusi oman lastenvaatemerkin ja toteutti sen (miten se nyt kuulostaakin niin tutulta). Ruth pyörittää tuoretta yritystään yksin. Vaatteiden painatus ja ompelutyö hoituu alihankintana oman kaupungin tekijöillä, jotta hän kerkiää ravata valmistuspaikoissa kaiken muun pyörittämisen ohella. Yrityksen ilme on raikas, tyylikäs ja erilainen. Tjorven on kaikkea sitä, mitä yleensä etsin myymälääni täydentäviltä merkeiltä, mutta "Made in Estonia". 

Täytyy tunnustaa, että arvoin tätäkin tilausta pitkään. Meneekö tässä nyt ihan puurot ja vellit sekaisin? Olenko nyt myymässä periaatteeni? Enpä usko. Tjorven on varsin tervetullut lisä meille edustamansa tyylin puolesta. Enkä nyt oikein jaksa uskoa, että olisi ihan täysin väärin tukea yhden naisen yritystä maassa jossa monet suomalaisetkin merkit vaatteensa valmistavat.
Katsotaan mitä tästä nyt tulee.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti