perjantai 7. kesäkuuta 2013

Mistä näitä kalusteita oikein tulee?

Nooh, putiikin tädin miehen kätösistä. 
Jo heti putiikin alkumetreillä, viime syksynä, mieheni kättentaidoista ja avusta tuli kultaakin kalliimpia. Putiikin seinät piti maalata, lattia vaihtaa ja näyteikkunan koroke rakentaa kokonaan uusiksi. Löytyyhän näille toki tekijöitä remppafirmoista, mutta budjetti oli tiukka ja aikataulu täysin mahdoton. Onneksi apu löytyi läheltä.
Koko pikkuinen liiketila rempattiin yhden viikon aikana, iltaisin ja viikonloppuna. Itse sain osallistua maalaamiseen ja hiomiseen, mutta nikkaroinnissa apuni olisi ollut lähinnä töiden viivyttämistä.

Lattian valkoinen tammilaminaatti ostettiin uutena, mutta tarjoushintaan. Seinämaalia ostettiin iso pönikkä ja sitähän pojat laitettiin sitten ihan joka paikkaan, missä se vaan kiinni pysyi. 
Näyteikkunan koroke päätettiin rakentaa raakalaudoista, jotka hiottiin sopivan sileiksi ja maalattiin valkoisiksi, siitä tuli mielestäni hyvä! 


 Työtasoa ja kassatiskiä varten haettiin Iskun tehtaanmyymälästä peräkärryllinen isoja pöytätasoja, joista sahailtiin sopivia kappaleita eri käyttötarkoituksiin. Kassapöydän alle jäävän lokerikkohyllyn sain tilan entiseltä vuokralaiselta MariMarilta, kiitos. 


 Seinähyllyä ei tahtonut löytyä käytettynä, tai kohtuuhintaisena mistään, joten se "valitettavasti" kotiutui Ikeasta. Hommansa se on kuitenkin hoitanut varsin mallikkaasti.


Vaaterekit tehtiin valkoiseksi maalatuista harjanvarsista ja kapeista kiinnityshihnoista (kustannukset yhdeksälle rekkitangolle, ripustuksineen, noin 30€). 


Remppa saatiin valmiiksi ja putiikki aukesi aivan aikataulussaan! Enpäs olisi selvinnyt siitä yksin.

Apu tuli taas tarpeeseen viimeviikolla, kun suunnittelin mittatilaus tauluhyllyt putiikin tyhjälle seinälle.  Itsehän en käytä pöytäsirkkeliä, enkä oikeastaan käsisahaakaan, mutta maalata osaan. Yhteistyöllä siis mentiin, mies sahasi ja kasasi, minä maalasin ja tadaa, siinä ne nyt ovat!


Mahtia viikonloppua ystävät! Sitähän voisi vaikka remppailla jotain kotonakin... Tai no ainakin suunnitella jotain, jota sitten pyytäisi "jonkun" tekemään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti